Kids4Society in actie tijdens Week tegen Eenzaamheid [VIDEO]

Rijswijk420 Klein a7yaze1

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt er in Nederland extra aandacht geschonken aan dit onderwerp. Zeker na een lange periode met corona en lockdowns in de hoofdrol, is dit probleem zeer actueel onder allerlei groepen in de samenleving. Kids4Society van Don Bosco Rijswijk kwam deze week in actie en verzorgde een High Tea voor ouderen in woonzorgcentrum Onderwatershof.

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Wat is eenzaamheid precies en wanneer is eenzaamheid een probleem?

Eenzaamheid
Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. Alleen zijn of je eenzaam voelen is niet hetzelfde, wel valt het vaak samen.

Week tegen Eenzaamheid
Praten over eenzaamheid is vaak moeilijk. Daarom is er in Nederland jaarlijks de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar loopt die week van 30 september t/m 7 oktober. Ontmoeting en verbinding staan dan centraal middels honderden activiteiten, georganiseerd door heel Nederland.

High Tea tegen Eenzaamheid
Don Bosco Rijswijk en Team Brede Impuls hebben dit jaar de handen ineen geslagen. In het kader van ‘Samen tegen Eenzaamheid’ organiseerden zij een High Tea voor ouderen, verzorgd door de jeugd van Kids4Society. Een groep van vijftien kinderen serveerden thee, koffie en lekkere hapjes aan ruim vijfendertig bewoners en vrijwilligers van verzorgingshuis Cardia Onderwatershof. Daarna hebben de kinderen samen met de bewoners een potje gesjoeld. Wethouder Johanna Besteman opende de high tea. De afsluiting werd verzorgd door de kinderen zelf, die spontaan een dansoptreden gaven op het grote podium.

Kids4Society
De kinderen doen dit bijzondere werk binnen het project Kids4Society, waar jeugd kennismaakt met vrijwilligerswerk. Don Bosco Rijswijk vindt het belangrijk dat kinderen zich bewust worden van de wereld om hen heen en Kids4Society is een manier om kinderen te laten ervaren hoe goed het voelt om een ander te helpen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rijswijk en Fonds1818.

Kids4Society gaat het hele jaar door! Wil je een kind aanmelden voor dit project of heb je juist een leuke klus voor ze? Meer informatie en aanmelden kan via e-mail: resa@donboscorijswijk.nl.