Interesse voor Don Bosco groeit in Assel

Rita20docu y9cp3te

Er kwamen afgelopen zondag meer dan 40 personen in de Villa in Assel om over Don Bosco te horen en de nieuwe documentaire te bekijken: ‘Een leven bezield door Don Bosco’.

Docenten van lager, middelbaar en voortgezet onderwijs, jongerencoaches, juristen die in hun werk met jongeren te maken hebben, verantwoordelijken voor zingevingsprojecten en liturgie, een schrijfster van pedagogische boeken, gezinsondersteuners, een adviseur in de jeugdhulpverlening, psychiatrisch verpleegkundigen van jongeren met persoonlijkheidsproblematiek, jonge ouders en veel andere geïnteresseerden, vulden de huiskamer.

Na een nieuwsgierig makende inleiding over Don Bosco door Rita Vermeltfoort werd er met veel aandacht en waardering kennis genomen van de getuigenissen van de salesianen uit Vlaanderen en Nederland over de essentie van het leven in de voetsporen van Don Bosco.

Tussen de drie filmdelen in bracht Bram, een jongere van 20 jaar, zijn zelfgeschreven filosofische en humorvolle liedjes ten gehore. Dit alles in combinatie met een hapje en een drankje droeg de waardering weg van de bezoekers. Bij het afscheid klonken woorden als: ‘stof tot nadenken’, ‘een onderwerp dat terecht is vastgelegd in een documentaire’ en veel meer enthousiaste reacties.

Don Bosco verspreidt zich.

---------

Bekijk hier de documentaire.