Jonge mantelzorgers beleven ontspannen kampweekend in Assel

Kamp201a 8enjcb2

Don Bosco de Maten heeft samen met een aantal andere welzijnsorganisaties uit Apeldoorn een kampweekend georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Maar liefst 24 jongeren (13-20 jaar) waren erbij en hebben een gezellig en inspirerend weekend gehad. “Er zijn vele mooie herinneringen gemaakt en vriendschappen gecreëerd,” lezen we op de socials van Don Bosco de Maten.

Het kampweekend is niet voor niets Jouw Weekend genoemd, want het is belangrijk dat de jonge mantelzorgers leren wat tijd en aandacht voor henzelf betekent. Tijdens het weekend was er volop sport & spel, maar ook tijd voor een goed gesprek met elkaar.

Wanneer ben je eigenlijk ‘jonge mantelzorger’? Als er iemand extra zorg nodig heeft en dat gevolgen voor de (andere) kinderen in het gezin. Denk bijvoorbeeld aan een zieke moeder, waardoor kinderen extra taken moeten doen in huis. Of er is een kind met een beperking in het gezin, waardoor broertjes en zusjes zich altijd aan moeten aanpassen. Ze moeten misschien extra taken doen of juist dingen laten. Voor deze kinderen is het leven minder zorgeloos dan voor andere kinderen.

Jouw Weekend werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Kap, Mens en Welzijn Voorst, Koppel-Swoe Epe en natuurlijk Don Bosco De Maten.