Jongeren Don Bosco De Maten krijgen acteerles van BN’ers

De Maten 220 20kopie rv0oijj

Je knippert een keer met je ogen en voilà: je zit middenin een cursus van twee bekende Nederlanders over presenteren, acteren en social media. Het overkwam de jongeren van Don Bosco de Maten in Apeldoorn. Rida Deraoui (presentator bij BNNVARA en sportverslaggever) en acteur Karym El-Dawey (bekend van de hitserie Mocro Maffia) namen de jongeren mee in de wereld van televisie en online media.

In het eerste deel van de cursus werd verteld over het volgen van je dromen; wat helpt je, wat zijn tegenslagen en hoe ga je hier mee om? Ook Social Media kwam aan bod; de gevaren ervan, maar vooral ook hoe je het op een positieve manier kunt inzetten en wat het je dan kan opleveren. In het tweede deel werden de jongeren uitgedaagd om zelf stappen te zetten in het acteren. Ze kregen les in het spelen van korte, geïmproviseerde scenes. Rida en Karym wisten daarbij een sfeer te creëren, waardoor zelfs de meest verlegen jongeren uiteindelijk voor de groep stonden.

Motivatie en zelfvertrouwen
Op Facebook schrijven de jongerenwerkers van Don Bosco De Maten: “Gisteren was veel meer dan een bezoekje van twee bekende mensen. Jongeren raakten gemotiveerd, zagen perspectieven en kregen de kans om zichzelf te ontplooien. Dit geeft een boost aan zelfvertrouwen! Bij deze een oproep aan al onze collega-jongerenwerkers: schroom niet en benader Rida Deraoui om deze cursus ook aan jullie jongeren te geven. Het is het dubbel en dwars waard!”