Jongeren Don Bosco Rijswijk lopen Nacht van de Vluchteling

Rw1

Het is een hele prestatie: 10 kilometer wandelen voor het goede doel! Damin, Jess en Jonas van Don Bosco Rijswijk gingen de uitdaging aan. Samen met jongerenwerkers Marlies en Resa liepen zij één van de routes tijdens de Nacht van de Vluchteling. 

De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waar bewustwording, uitdagende kilometers en de bijzondere sfeer van saamhorigheid centraal staan. Onder de deelnemers zijn ook mensen met een eigen vluchtverhaal en organisaties die zich dagelijks inzetten voor dit thema. Dit zorgt onderweg voor mooie ontmoetingen en gesprekken. 

Dat was voor onze jonge deelnemers niet anders. Tussen de raadsels en de snoepjes door, was er ook tijd om het échte onderwerp te bespreken: de noodzaak van hulp aan vluchtelingen.

Rw4

In totaal liepen 7000 deelnemers een 10, 20 of 40 kilometer route om op een positieve manier aandacht te vragen voor de vluchtelingencrisis. Samen met hun sponsoren hebben zij een recordbedrag van 1.6 miljoen euro opgehaald voor noodhulp ter plekke aan mensen op de vlucht.  

Rw2