Jongeren U-2B Heard! beleven verdiepend weekend in Assel

Verdiepingsweekend202 1a6paue

Het is alweer een paar weken geleden, maar de jongeren van Don Bosco Spirit U-2B Heard! zijn er nog even enthousiast over; hun verdiepingsweekend in Assel. Even uit de sleur van de dag gehaald, gaan ze samen op zoek naar verbinding en gezamenlijke doelen. Waar kan dat beter dan in Assel? Omringd door rust en natuur, komt er ruimte voor nieuwe inzichten.

Tijdens het verdiepingsweekend staat er onder meer een training van Rita Vermeltfoort op de planning. Zij is stafmedewerker Vorming bij Don Bosco Werken Nederland en neemt de jongeren mee in het gedachtegoed van Don Bosco. Maar daar blijft het niet bij; waar raakt de wereld van Don Bosco jouw wereld en wat is daarin jouw persoonlijke missie? Met verschillende vormingsactiviteiten en -vragen worden de jongeren meegenomen in een zoektocht naar verbinding met elkaar en hun dromen voor de toekomst, ook die van Don Bosco Spirit U-2B Heard! in Utrecht.

Janne Willems, sinds kort werkzaam bij U2-B Heard!, schreef een verslag van het weekend:

Het eerste weekend van juli trokken de jongeren van Don Bosco Spirit U-2B Heard! naar Assel. Eindelijk weer eens echt samenzijn, een verademing na alle video calls in de coronatijd. Wat hadden we dat gemist! Rita leidt het weekend goed in met een training. Zij laat ons stilstaan bij wat we achter ons willen laten. Naar aanleiding van het verhaal van Don Bosco gaan we in gesprek over ons eigen leven en vooral over de vraag welke dromen wij hebben. Een training vol met inzichten en handvatten over hoe we ons eigen leven kunnen vormgeven.

De rest van het weekend versterken we de onderlinge verbinding. We koken samen, wandelen in het meditatiebos en hebben vele goede gesprekken. ‘s Avonds is er een warm vuurtje en dansen we lekker. De zon straalt heerlijk en wij kunnen er weer tegenaan. We zijn een nog sterkere familie geworden en weten waar we heen willen.
Janne Willems

Is een verdiepingsweekend in Assel ook iets voor jou (en je collega’s)?
Neem dan gerust contact op met Rita Vermeltfoort voor meer informatie via e-mailadres vorming@donbosco.nl.