Jongerenwerkers live op Instagram en Facebook over corona

Fiona20en20 Ebu k1kp8ai

Don Bosco jongerenwerkers in Apeldoorn informeren jongeren in duidelijke taal over het coronavirus en wat ze nu moeten doen en wat ze juist niet moeten doen.

Jongerenwerkers Fiona Dreef en Ebu Aslan gingen live op Instagram en Facebook.. 😅. Waar ze het over hebben gehad? Ze merkten dat jongeren nog niet helemaal doorhebben wat de nieuwe maatregelen inhouden en nog steeds met grote groepen buiten afspreken. Nu wordt er door de media steeds gezegd dat jongeren niet/minder vatbaar zijn voor het virus. Wat jongeren niet is verteld, is dat zij wel drager zijn van het virus waardoor ze ongewenst een gevaar voor anderen zijn (met name ouderen en zwakkeren). Dit hebben we de jongeren uitgelegd. Ook was de speech van Rutte in onduidelijke taal voor jongeren. Veel jongeren dachten dat Nederland op slot zou gaan voor een jaar, terwijl dit 1 van de scenario's was die Rutte omschreef (en uiteindelijk heeft NL niet voor dit scenario gekozen). De speech van Rutte hebben we ook geprobeerd in Jip en Janneke taal uit te leggen. Daarnaast hebben we het met jongeren gehad over hun school. Wat gebeurt er nu ze niet naar school zijn en thuis moeten leren? Kortom, een prima alternatief om contact te houden met jongeren! Vooral omdat we ook jongeren kunnen uitnodigen in de livestream en in gesprek kunnen met elkaar.

Dit gaan we zeker vaker doen! Meekijken? Volg hen op instagram @donboscodematen #donbosco #jongerenwerk #creatief #livestream #instagram