Kids4Society verrast 30 gasten met heerlijk diner

Diner

Een driegangenmenu voorbereiden, de zaal aankleden, koken en natuurlijk gasten ontvangen. De kinderen van Don Bosco Rijswijk hebben kunnen ervaren hoe het is om een echt restaurant te runnen en dat ook nog eens voor hele speciale gasten.

“Onze jonge vrijwilligers straalden in de keuken en de bediening”, schrijft Don Bosco Rijswijk na het evenement op hun socials. Het zogeheten December Diner is inmiddels een jaarlijkse traditie van het jeugdcentrum. In november kan iedereen iemand nomineren voor dit diner, dat speciaal bedoeld is voor mensen die een lichtpuntje verdienen in de toch vaak donkere dagen voor kerst.

2

Uit alle genomineerden zijn 30 genodigden verrast met een heerlijk diner. De kinderen hebben, onder begeleiding uiteraard, maar liefst drie gangen gekookt en zelf de bediening verzorgd.

Don Bosco Rijswijk is een paradijs voor kinderen
Burgemeester Huri Sahin

Halverwege de voorbereidingen kwam er een speciale gast. Burgemeester Huri Sahin bracht een bezoek aan het jeugdcentrum, voerde gesprekjes met de jonge koks en sprak de zaal toe: "Don Bosco is een paradijs voor kinderen. De kracht van de vrijwilligers en de liefde voor kinderen is hier voelbaar." Ze wenste iedereen warme feestdagen en vroeg de zaal niet te vergeten herinneringen vast te leggen voor later.

Naast de smullende gasten, kregen de kinderen zelf ook de kans om te genieten van het eten dat ze zelf hadden gekookt. Klik hier voor een filmpje van het evenement!

4

Het December Diner is een initiatief van Kids4Society, een project van Don Bosco Rijswijk waarbij kinderen kennismaken met vrijwilligerswerk. Door mee te doen aan een activiteit maken de kinderen een ander blij en leren ze meer over het betreffende onderwerp. De kids hebben de afgelopen jaren al heel wat van deze klusjes geklaard!

1 2023 12 18 080414 xxga 2023 12 18 081912 jwgf

Auteur: Anja Hoogeveen