Vrijwilligersproject van Youth to Connect bij Jeugdhuis De Takel

Vrijwilligers m2yj2h4

Eén van de belangrijkste activiteiten van Youth to Connect in Amsterdam, is het aanbieden van verantwoord vrijwilligerswerk voor jongeren in Europa. Hun nieuwste project is de mogelijkheid voor jongeren om aankomende zomer aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Jeugdhuis De Takel in Oostende (België).

Dit is een jongerencentrum van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen en met name gericht op jongeren vanaf 12 jaar met een migratieachtergrond. In het Jeugdhuis staat ontmoeting centraal. Na schooltijd komen de jongeren naar dit als café ingerichte jongerencentrum voor ontspanning en vriendschap. Ook maken ze regelmatig samen uitstapjes. Belangrijk is dat alle jongeren zich welkom voelen en er wordt op een informele manier gewerkt met de jongeren. Oftewel, helemaal in de stijl en sfeer van Don Bosco!

Er is nog plek in het Jeugdhuis voor twee (jonge) Nederlandse vrijwilligers, voor de periode van 1 juli tot en met 31 augustus 2021. Dit project is speciaal opgezet voor internationale vrijwilligers, die ervaring willen opdoen met jongerenwerk in een ander land. Een mooie kans dus!

Meer informatie vindt je op de socials van Youth to Connect - DB of op de graphics hieronder. Je vindt er onder andere uitleg over de werkzaamheden, kosten en aanmelden (de deadline hiervoor is 24 mei).