Handen uit de mouwen bij Don Bosco Rijswijk tijdens NLdoet

N Ldoet jebje9j

Al jaren organiseert het Oranjefonds klusdagen onder de naam NLdoet. Samen met duizenden organisaties in Nederland vindt dan de grootste vrijwilligersactie van het jaar plaats, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Daarmee wordt vrijwilligerswerk in de spotlight gezet en kunnen nieuwe vrijwilligers ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Dit jaar valt NLdoet op 28 en 29 mei. Don Bosco Rijswijk heeft ook een klus aangemeld, want de kleedkamers van de sportfaciliteiten kunnen wel een opknapbeurt gebruiken!

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven en bij Don Bosco Rijswijk is dat niet anders. Veel mensen zetten zich met hart en ziel in voor de kinderen die bij het jeugdcentrum komen voor deelname aan allerlei activiteiten. Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk deze actieve burgers zijn voor de samenleving.

Het jeugdcentrum van Don Bosco Rijswijk beschikt over veel faciliteiten binnen en buiten, waardoor het zeer geschikt is voor jeugd om elkaar te ontmoeten, zich te ontwikkelen en te sporten. Los van hun eigen activiteiten, opent Don Bosco Rijswijk ook haar deuren voor bijvoorbeeld judolessen en dansles. Voor en na het sporten/spelen willen kinderen zich vaak omkleden. De muren van deze kleedkamers hebben een nieuwe laag verf nodig en de bankjes moeten worden opgeschuurd en geverfd. Met vernieuwde, frisse kleedkamer wil Don Bosco Rijswijk een veilige plek blijven bieden voor de kinderen om zich om te kleden en klaar te maken voor de sport. Want, zoals ze zelf zeggen: ‘Bewegen is gezond!’

Voor Don Bosco Rijswijk is NLdoet meteen een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen.

Klik hier om je aan te melden voor deze klus en natuurlijk een hoop gezelligheid!