Ontroerende actie van Don Bosco's Kids4Society

Don20 Bosco20 Rijswijk20 Middel 20 20kopie 1vo6uv7

Kids4Society van Don Bosco Rijswijk organiseerde vorige week het ‘December Diner’. Een heerlijke maaltijd aan huis, gekookt door de kinderen zelf, speciaal voor hen die het nodig hebben. Van tevoren konden namen worden doorgegeven van mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken deze maand.

In totaal werden 22 mensen genomineerd door buren, familie, geliefden en kinderen. Het team van Don Bosco Rijswijk besloot niet te loten, maar alle genomineerden te verrassen met een diner! Vanwege de coronamaatregelen werd het diner niet geserveerd in het restaurant van het jeugdcentrum, maar de kinderen gingen zelf de wijken in om de maaltijden te bezorgen. Elke genomineerde kreeg een bord stamppot met zelfgedraaide gehaktballetjes, rookworst en een lekker toetje.

“Het gaat er niet om wat je terugkrijgt, maar dat je een lach ziet op het gezicht van de mensen!”

De reacties waren hartverwarmend, zowel van de genomineerden als van de jonge vrijwilligers zelf. Jonge kok Jaimond: “Ik vind het spannend, maar het voelt goed. Mensen zijn superblij, want ze weten dat je je best voor ze doet.” Charlie (10) voegt er enthousiast aan toe: “Het gaat er niet om wat je terugkrijgt, maar dat je een lach ziet op het gezicht van de mensen!”

Ook meedoen?
Ben jij zelf een vrijwilliger in de dop, woon je in (de buurt van) Rijswijk en ben je 6 tot en met 17 jaar oud? Lijkt het je leuk een keer te komen helpen met een vrijwilligersklus? Stuur dan een mailtje naar resa@donboscorijswijk.nl en je wordt uitgenodigd voor de eerstvolgende klus! Het project Kids4Society is mogelijk dankzij de Gemeente Rijswijk, stichting Zonnige Jeugd en Fonds 1818. Kinderen leren door dit project hoeveel het oplevert als je je belangeloos inzet voor een ander. Meer informatie over alle activiteiten van Don Bosco Rijswijk is te vinden op www.donboscorijswijk.nl.