Straatapp voor dakloze jongeren is nu live!

Foto20straatapp nieuw20 Groot nl2h2vd

Via www.straatapp.nl kunnen dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam vanaf nu alle praktische informatie vinden die zij nodig hebben. Van een slaapplek tot een warme maaltijd, de webapp biedt zelfs informatie voor het vinden van een luisterend oor.

Getest en gelanceerd
De straatapp is grondig getest door een groepje dak- en thuisloze jongeren. Uit de tests kwam een aantal zaken naar voren, zoals ontbrekende informatie voor jonge moeders. Na optimalisatie is de webapp is afgelopen woensdag gelanceerd en nu te gebruiken via www.straatapp.nl.

Initiatiefnemers
De app is ontwikkeld door De Combinatie, samengesteld uit acht Amsterdamse partnerorganisaties van Don Bosco Straatvisie. Gezamenlijk doel is het willen voorkomen dat jongeren dak- en thuisloos worden. Mocht dat onverhoopt toch niet lukken, dan wil de Combinatie dat jongeren zo snel en zo goed mogelijk worden geholpen. De nieuwe straatapp moet een praktische bijdrage leveren aan dit doel.

Webapp
Op dit moment is de straatapp alleen beschikbaar als webapp. In de toekomst wordt gestreefd naar de ontwikkeling van de app als applicatie.