Don Bosco Rijswijk start hartverwarmende kaartjesactie

Kaartjes20don20bosco20rijswijk vpmj36i

We mogen nauwelijks bij familie op bezoek, collega’s zien we alleen nog via het beeldscherm en feestjes lijken te horen bij een ver verleden. Niet alleen jongeren, maar ook veel ouderen en bijvoorbeeld mensen zonder partner kampen met vereenzaming in deze coronatijd. De crisis hakt er flink in, ook psychisch. Don Bosco Rijswijk laat het er niet bij zitten en start een actie waarbij kinderen kaartjes kunnen versturen aan mensen die dat nodig hebben.

Het is een klein gebaar, maar vaak met een grote impact; even een kaartje sturen naar iemand die wel een extra glimlach kan gebruiken. Opmerken dat er aan je gedacht wordt en dat je gezien wordt, dat doet veel mensen goed in deze moeilijke tijd. Voor Don Bosco Rijswijk genoeg reden om de kinderen aan te sporen een kaartje te sturen naar een bekende die dat goed kan gebruiken.

In samenwerking met Bruna, WeggeefWinkel en andere ondernemingen in Rijswijk, hebben zij een grote doos met wenskaarten verzameld. Elk kind kan er één of meerdere kaartjes uit pakken en schrijven voor bijvoorbeeld een oma die weinig bezoek kan ontvangen of de alleenstaande buurman die ziek is. Kaartjes mogen natuurlijk ook aan onbekenden worden gericht. Vervolgens zorgt het team van Don Bosco Rijswijk ervoor dat de kaartjes bij deze mensen in de bus vallen. Wat een mooi gebaar!