Straatvisie organiseert mars tegen dakloosheid onder jongeren

Demonstratie Straatvisie

Op Wereld Dakloze Mensen Dag (10 oktober 2023) organiseert Don Bosco Straatvisie in samenwerking met SamenThuis2030 een demonstratiemars tegen dakloosheid in Nederland. Doe je mee?

De coalitie SamenThuis2030 voert op 10 oktober actie in verschillende steden in Nederland. De demonstratiemars van Straatvisie vindt plaats in Amsterdam.

Tiende van de tiende van de tiende
Tien oktober staat sinds 2010 wereldwijd in het teken van de onacceptabele situatie waarin dak- en thuisloze mensen verkeren. Zolang dakloosheid bestaat, blijft actievoeren op Wereld Dakloze Mensen Dag keihard nodig. Het doel van de ‘tiende van de tiende’ is om aandacht te vragen voor de problematiek rond dakloosheid en het gebrek aan voldoende passende, betaalbare huisvesting.

Dakloosheid is allereerst een woonprobleem
Don Bosco Straatvisie

Wereld dakloze mensen dag in Nederland
Het doel van de coalitie SamenThuis2030 is: nul dakloze mensen in 2030. Tijdens de verschillende acties op Wereld Dakloze Mensen Dag wordt vooral benadrukt dat dakloosheid allereerst een woonprobleem is. Met de landelijke verkiezingen voor de deur is het cruciaal dat de lokale aanpak van dakloosheid wordt voortgezet. Op 10 oktober worden gemeentelijke autoriteiten opgeroepen om de noodzakelijke maatregelen te nemen om dakloosheid lokaal effectief te bestrijden. In elke stad wordt het gesprek hierover met bestuurders aangeknoopt.

10 oktober in Amsterdam
De demonstratiemars van Straatvisie staat de ‘Tiende van de Tiende’ in het teken van wonen en de aanhoudende noodzaak om te zorgen voor voldoende passende, betaalbare huisvesting voor dak- en thuisloze mensen. Met de actie wil Straatvisie benadrukken dat dakloosheid in Amsterdam vooral een woonprobleem is en zo meer bewustzijn creëren over de situatie van dakloze mensen in de stad, met name die van dak- en thuisloze jongeren.

Doe je mee?
Stuur dan een mailtje naar aanmelden@straatvisie.nl met het onderwerp WDMD 2023. Je krijgt dan vanzelf meer (praktische) informatie over de dag zelf toegestuurd.

Eerst meer info?
Linda Wassink coördineert dit evenement en is tevens contactpersoon. Zij is bereikbaar voor vragen via telefoonnummer 06 - 208 10 003 of e-mailadres linda@dbstraatvisie.nl.