Don Bosco Straatvisie winnaar van Omarmprijs Jong 2021

Foto20straatvisie f75e0k9

In Amsterdam wordt jaarlijks de Omarmprijs uitgereikt aan bestaande initiatieven die gelijke kansen creëren voor Amsterdammers en zich inzetten tegen armoede. Dit jaar is eenmalig een extra prijs toegevoegd: de Omarmprijs Jong, speciaal voor initiatieven van jongeren. Deze prijs werd op 12 oktober uitgereikt aan Straatvisie!

Don Bosco Straatvisie werd genomineerd vanwege hun inzet voor kwetsbare jongeren in Amsterdam en de ontwikkeling van de Straatapp. Samen eten, activiteiten en thema-avonden zorgen wekelijks voor ontmoeting met de jongeren, waarbij onderwerpen als verslaving, financiën en opvang met hen worden besproken. De visie van de jongeren wordt teruggekoppeld aan beleidsmakers, waarmee positieve maatschappelijke veranderingen worden gestimuleerd. De prijs is een welverdiende kroon op het werk van Don Bosco Straatvisie.

Straatvisie zelf is erg blij met het winnen van de prijs: "Super vereerd en vooral te danken aan al onze hardwerkende ervaringsdeskundigen die zich inzetten om ‘de stem van de jongeren’ te vertegenwoordigen in stad!"