Team Don Bosco loopt hele nacht door voor het goede doel

Om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen, lopen jongerenwerkers Resa en Mustafa van Don Bosco Rijswijk mee met de Nacht Van De Vluchteling. Het goede doel gaat hen erg aan het hart, want Mustafa heeft zelf de angst ervaren toen hij vluchtte uit zijn land. Als jongerenwerkers bij Don Bosco, komen beiden ook regelmatig in aanraking met kinderen uit het AZC.

De Don Bosco collega's lopen in de nacht van 11 op 12 september maar liefst 40 kilometer voor dit goede doel! Mustafa ging drie jaar geleden als vrijwilliger aan de slag bij Don Bosco Rijswijk en inmiddels volgt hij het sporttraject van de PABO in Leiden. Van zijn motivatie om deel te nemen aan de nachtelijke wandeling, word je even stil:

“In het weekend van zaterdag 11 op zondag 12 september loop ik de nacht door voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlogen, conflicten en onderdrukking. 40 kilometer lopen betekent niets vergelekenmet de angst en alles wat de vluchtelingen meemaken. Vier jaar geleden heb ik deze angst op mijn vlucht ook meegemaakt. Ik wil zoveel mogelijk geld ophalen voor noodhulp en op een positieve manier aandacht geven aan vluchtelingen wereldwijd en misschien aan mensen die uit het land van mijn herkomst komen.”

Wil je Resa en Mustafa sponsoren voor dit goede doel? Klik op één van hun namen om te doneren; elke euro is welkom!

Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorloop voor de twaalfde keer, vanwege corona dit jaar met een aantal veranderingen. In zes steden lopen in het weekend van 11 op 12 september honderden deelnemers een nachtelijke route om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het startschot zal precies om middernacht klinken.

Anja Hoogeveen • Jeugdwerk Nederland, Don Bosco Rijswijk • geplaatst op 01 april 2021

MENSENRECHTEN