Training Rots & Water maakt kinderen spelenderwijs weerbaarder

Bella 9570d9m

Zorgen om klimaatverandering, een pandemie en nu een oorlog… Kinderen en jongeren krijgen nogal wat voor hun kiezen de laatste tijd en dit zorgt bij veel jeugd voor spanning en zorgen. Een goede basis in zelfvertrouwen en weerbaarheid kan hen helpen om beter met deze emoties om te gaan.

Jongerenwerker Bella geeft de kinderen van Don Bosco Rijswijk daarom sinds kort de Rots & Water training. Hiervoor volgde ze een driedaagse cursus en ze legt aan ons uit wat de training precies inhoudt: “Rots staat voor je krachtig voelen en opkomen voor jezelf. Water betekent soepel meebewegen in het contact met de ander en oog hebben voor elkaar. Met kleine oefeningen en spelletjes leren de kinderen zelfbeheersing, zelfverdediging en evenwicht. Dat helpt hen om beter te reageren op moeilijke situaties.”

Spelen & leren
Tijdens de training leren kinderen spelenderwijs hoe sterk ze zijn en wat ze met hun eigen lichaamstaal en gedrag kunnen doen. Belangrijke thema’s zijn: stevig staan, zelfvertrouwen krijgen, opkomen voor jezelf, concentreren en samenwerken. De kinderen krijgen concrete handvatten, die ze zelf kunnen toepassen in de praktijk.

Geïnspireerd geraakt door Bella? De Rots & Water training is op verschillende plekken in Nederland en Vlaanderen te volgen of je kunt een gecertificeerde trainer uitnodigen op locatie.

Bella volgde een driedaagse cursus voor de training Rots & Water