Twee nieuwe vrijwilligersprojecten voor jongeren

Logo 3zfv7al

Youth to Connect is amper twee maanden operationeel, maar timmert ondanks dat flink al aan de weg. Deze week presenteren zij opnieuw twee vrijwilligersprojecten waar jongeren zich voor in kunnen schrijven. De projecten zijn bedoeld om jongeren kennis te laten maken met (verantwoord) vrijwilligerswerk binnen Europa.

Project 1: Aktionszentrum Benediktbeuern
Dit centrum voor jongereneducatie wordt gefinancierd door de Duitse provincie van de Salesianen van Don Bosco. Wekelijks ontvangt het actiecentrum in Benediktbeuern honderden jongeren van verschillende scholen uit de regio. Zij volgen er workshops en cursussen op het gebied van persoonlijke levensstijl, geloofsvragen, internationaal jeugdwerk, vrijwilligerswerk, milieu en cultuur.

Elk jaar ontvangt het centrum ongeveer 25 jongeren, die zich voor de periode van een jaar willen inzetten op het project. Deze jongeren houden zich als vrijwilliger bezig met het ondersteunen van de pedagogische activiteiten, afwisselende taken op kantoor en hebben persoonlijk contact met de leerlingen tijdens verschillende activiteiten.

Wederom een mooie samenwerking van Youth to Connect met een andere Don Bosco organisatie binnen Europa!

Project 2: Zomerkamp Tsjechië
Een korter, maar minstens zo’n interessant project, is het zomerkamp in Tsjechië. Dit is een Engelstalig zomerkamp voor Tsjechische jongeren en gaat over thema’s als moderne technologie, geloof en relaties. Behoorlijk pittige onderwerpen dus, waarover de jongeren met elkaar de verdieping gaan opzoeken. Het kamp duurt tien dagen en jongeren uit Nederland kunnen zich inschrijven om mee te gaan als leiding van het kamp. Een mooie mogelijkheid om ervaring op te doen met jongerenwerk in het buitenland! Aanmelden hiervoor kan nog tot 13 juni via info@youthtoconnect.nl