Workshop geweldloze communicatie voor straatjongeren

Overleven op straat is een vak apart. Je moet de cultuur en de taal kennen, maar ook zorgen dat je erbij hoort en de juiste mensen kent. Dat is nodig om te kunnen ‘hosselen’, wat in straattaal zoveel betekent als ‘handelen om te kunnen overleven’. In Amsterdam zijn veel dak- en thuisloze jongeren die ‘hosselen’ om aan eten of drugs te komen.

Don Bosco Straatvisie komt met een praktische workshop die de jongeren moet helpen om deze techniek in te zetten op een positieve manier en past binnen het maatschappelijke systeem. De workshop is getiteld: ‘How to hossel het systeem’.

Workshop
Aansluitend bij de taal en cultuur van de jongeren, gaat Straatvisie aankomende maandag dieper in op het onderwerp door hen praktische handvatten te geven. Met deze kennis en vaardigheden leren de jongeren hoe ze binnen het bestaande systeem het beste kunnen handelen om zo goed mogelijk te kunnen (over)leven. Dit vraagt een switch van straattaal naar systeemtaal, waarbij geweldloze communicatie centraal staat. De workshop is bedoeld voor jongeren van 17 tot 27 jaar. Meer informatie is ook te vinden op de socials van Straatvisie.


Hosselen werkw.

Uitspraak: ['hɔsələ(n)]
Vervoegingen: hosselde (verl.tijd enkelv.)
heeft gehosseld (volt.deelw.)

Drie definities op Encyclo:
1. [slang] versieren; drugs dealen
2. 1) Los werk verrichten 2) Manier om illegaal aan geld voor drugs te komen 3) Op illegale wijze aan geld komen
3. op illegale wijze geld voor drugs verkrijgen Jaar van herkomst: 1984 (GVD)

Bron: Straatwoordenboek / Woorden.org