[VIDEO] Junior-leiding maakt kans op Vrijwilligersprijs 2022

Junior20leiding xrawmr6

"Stem onze tieners naar de top!", klinkt het bij Don Bosco Rijswijk. Hun junior-leiding maakt kans op de Vrijwilligersprijs van 2022. Het zijn jongeren vanaf 13 jaar, die in coronatijd zijn begonnen als leiding van het Vakantiebos en nu elke vakantie te vinden zijn als vrijwilliger bij Don Bosco.

Vanwege de coronamaatregelen mochten de tieners zelf niet meedoen aan het Vakantiebos 2021 en daar baalden ze van. Door zich in te zetten als leiding, waren ze tóch betrokken en wat blijkt; de liefde voor het vrijwilligerswerk is gebleven en dezelfde tieners helpen nu elke vakantie bij Don Bosco Rijswijk!

Om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en het werk wat zij doen te stimuleren, organiseert de Gemeente Rijswijk elk jaar een verkiezing van de vrijwilligers(s) van het jaar. “Vrijwilliger zijn geeft kleur en zin aan je eigen leven, je leert er ook van”, aldus wethouder Gijs van Malsen, lid van de jury voor de Vrijwilligersprijzen 2022. “Vrijwilligers zijn daarnaast onmisbaar in het leven van heel veel mensen en organisaties. Zonder vrijwilligers valt een groot deel van onze samenleving stil. Daarom is een dankjewel voor onze vrijwilligers op z’n plaats."

Jouw stem helpt!
Uit de diverse aanmeldingen heeft de jury in drie categorieën steeds drie kandidaten genomineerd. Tot en met 15 december kan er gestemd worden op de kanshebbers. Wij stemmen natuurlijk voor de toppers van Don Bosco Rijswijk! Stemmen kan via deze link.

In het inspirerende filmpje hieronder vertellen de jongeren zelf waarom ze zo graag vrijwilligerswerk doen bij Don Bosco: