Youth to Connect trapt af met Webinar over geloofsvragen

Foto20webinar zfahbxs

Geïnspireerd door het Tv-programma ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ organiseert het nieuwe Youth to Connect morgen haar allereerste evenement; een Webinar over geloofsvragen. Via een online meeting gaan jongeren met elkaar in gesprek over gelovig zijn (of juist niet) in een steeds meer seculier wordend Nederland.

“Het is vooral de bedoeling dat we de dialoog met elkaar aangaan”, zegt Marieke Ekenhorst, projectcoördinator van Youth to Connect in Amsterdam. “We hebben filmpjes gemaakt waarin jongeren met verschillende religieuze achtergronden vragen beantwoorden over hun geloof en die gaan we morgen eerst met elkaar bekijken. Daarna gaan we met de deelnemers in gesprek over de inhoud ervan. Het doel is vooral om de jongeren met elkaar te verbinden en een dialoog te creëren.”

Marieke is al meer dan 10 jaar betrokken bij Don Bosco Amsterdam en heeft onder andere als vrijwilliger meegewerkt aan projecten in India en de Filipijnen. Sinds kort is zij gestart als coördinator van Youth to Connect. “Wij hebben twee belangrijke pijlers,” vertelt ze enthousiast, “de eerste is het aanbieden van verantwoord vrijwilligerswerk binnen Europa en de tweede is het organiseren van verbindende activiteiten voor jongeren in Nederland. Na een brainstormsessie met ons team over die tweede pijler, kwam het idee voor de Webinar over geloofsvragen tot stand.”

Met het Webinar hoopt het team van Youth to Connect stereotyperingen te doorbreken. In plaats van op afstand over elkaar te oordelen, kunnen de jongeren zich middels de dialoog in elkaars overtuiging verdiepen en zo dichter bij de ander komen, ondanks de verschillen. Daarna zal ook worden doorgepraat over zingeving; wat is nu echt belangrijk in het leven? Welke keuzes maak je en waarom?

Info en aanmelden
Er zijn inmiddels 18 aanmeldingen voor het online evenement, maar is ruimte voor nog meer deelnemers! Het Webinar start op woensdagavond 28 april om 19:00 uur. Aanmelden kan via dit formulier. Meer informatie opvragen kan via info@youthtoconnect.nl