Dream of Don Bosco blikt dankbaar terug op twee jongerenkampen

Dream of Don Bosco
Deelnemers jongerenkamp Dream of Don Bosco

De kampen van Dream of Don Bosco barsten zo af en toe bijna uit hun voegen door het grote aantal jongeren dat eraan deelneemt. Daar is jongerenorganisatie maar wat dankbaar voor! "We hebben elkaar nodig als één groep," klinkt het bij Dream of Don Bosco.

Het eerste kamp was voor de tieners in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar en stond in het teken van de tekst uit de Evangelie van Johannes en zijn ontmoeting met de Samaritaanse vrouw bij de put. Dit vormde de basis voor alle kampactiviteiten, die zo mooi op elkaar aansloten en samen een compleet geheel vormden.

"Ter afsluiting van het kamp maakten alle tieners zelf een put die ze eraan zal herinneren dat Jezus de bron van ons leven is en wij een put gevuld met water dienen te zijn die anderen voorziet van het levend water," schrijft Dream of Don Bosco na afloop.

Tienerkamp Dream of Don Bosco
Deelnemers tienerkamp Dream of Don Bosco

Het tweede kamp was voor jongeren vanaf 17 jaar. Pastoor Joseph Farah sneed verschillende onderwerpen aan, die de jongeren aan het denken zette en met elkaar in gesprek bracht. Juist in deze tijd is verbinding met elkaar extra belangrijk en dat werd benadrukt tijdens dit herfstkamp in Assel.

We zijn net als een puzzel, individueel compleet aan elkaar
Dream of Don Bosco

"We ontdekten dat ieder van ons uniek is op zichzelf, maar niet alleen. We brachten dit inzicht tot leven door middel van een puzzelspel. We hebben elk stukje ervan nodig om het plaatje compleet te maken en als we er één kwijtraken, wordt het plaatje onvolledig en incompleet, dus zijn we individueel compleet met elkaar. Zo hebben we elkaar nodig als één groep. We zullen voor elkaar bidden en elkaar steunen met een vriendelijke woord van respect, liefde, samenwerking en een glimlach vol hoop," vat Dream of Don Bosco het jongerenkamp dankbaar samen.

Bij Dream of Don Bosco komen voornamelijk christelijke kinderen en jongeren met een Arabische achtergrond, zoals Syrisch, Irakees, Libanees en Egyptisch. Bij Dream of Don Bosco vinden ze (h)erkenning en worden ze gesterkt in hun geloof. Daarnaast is er veel ruimte voor ontspannende activiteiten en om elkaar te ontmoeten.

Jongerenkamp Dream of Don Bosco
Deelnemers jongerenkamp Dream of Don Bosco

Auteur: Anja Hoogeveen