Goed nieuws! Don Bosco De Maten mag in hun pand blijven

Don20 Bosco20 De20 Maten lvmh3lt

Na een onrustige periode met nieuwsberichten over een mogelijke verhuizing, kan bij Don Bosco De Maten de vlag uit. De gemeente Apeldoorn heeft namelijk besloten dat zij in hun pand mogen blijven.

Om de gemeente te overtuigen van de toegevoegde waarde die de huidige huisvesting heeft voor het jongerenwerk van Don Bosco De Maten, nodigden zij lokale politici uit voor een bezoek op locatie. De jongeren zelf namen de politici onder hun hoede en lieten zien waarom dit pand voor hun zoveel mogelijkheden biedt en dus belangrijk is. Naar aanleiding van deze bezoeken diende SP Apeldoorn samen met Lokaal Apeldoorn een motie in en die is aangenomen! Don Bosco De Maten mag in hun pand blijven. Op social media uitten zij hun opluchting:

“De onrust is weg! Ons huis blijft ons thuis! De jongeren zijn blij dat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken om hun plek te verliezen. Veel jongeren hebben hun verhaal verteld en rondleidingen verzorgd om duidelijk te maken wat Don Bosco en dit pand voor hen betekent. Met dank aan heel veel mensen en partners die naar ons hebben geluisterd en op bezoek zijn gekomen. Samen met stichting JeJoCeMa zijn alle politieke partijen uitgenodigd. Uiteindelijk is de motie om het pand te behouden unaniem aangenomen! De politiek heeft gezien dat dit pand perfect past bij wat de jongeren nodig hebben. De jongeren zijn blij dat er naar hen is geluisterd!”

Heb je het eerdere artikel hierover gemist? Klik hier om het te lezen.