SAMEN trok deze zomer met enkele deelnemers naar Kenia. Anita, Fenny, Veerle en Aniek waren erbij en beschrijven in enkele woorden hun ervaring.

"Ja, ja daar ging ik dan weer, op naar Kenia, terug naar een land dat voor mij vol herinneringen zat en dit keer mocht ik op avontuur met een hele groep muzungu’s (blanken)! Het raakt me diep hoe warm we overal ontvangen worden, dit gevoel delen we als groep en het is precies zoals ik me kan herinneren. Wat ik vooral fijn vind aan onze groep is dat we zorgen met en voor elkaar. Communicatie en het groepsgevoel is erg belangrijk en dat hebben we zeker uitgedragen de afgelopen weken! Inmiddels is dan echt de laatste dag alweer aangebroken, de tijd is voorbij gevlogen en er zijn zoveel bijzondere momenten gedeeld. We zijn echt één met de jongens en meiden van de projecten geweest. Asante sana Kenya … I hope we may meet again!"
Anita

"Het is vrijdagochtend, terwijl ik dit schrijf. De tijd in Kenia zit er alweer op en ik kijk terug op drie bijzondere weken! Toen ik aan de reis begon, was ik nieuwsgierig waar we zouden belanden en hoe de groep zich zou redden. Inmiddels weet ik dat we op hele bijzondere plekken zijn beland waar we met open armen werden ontvangen. Ik vond het heel bijzonder hoe gastvrij en open de mensen hier waren. Er zijn hierdoor hele mooie gesprekken gevoerd die ik niet meer ga vergeten. Ik vond onze groep echt heel fijn. We waren flexibel als schema’s of workshops werden omgegooid, er werd energie aan me gegeven als ik moe was, iedereen was altijd in voor een lach en we konden ons kwetsbaar opstellen. Ik wil de groep bedanken voor de mooie reis die we samen hebben gemaakt. Het was te gek!"
Fenny

"Ook aan mij de taak om mijn ervaringen van de afgelopen drie weken neer te pennen. Het is best lastig om 3 weken aan bijzondere ervaringen samen te vatten, maar ik zal het toch maar proberen. Gaat ‘ie dan: Voor ik aan deze reis begon was ik best nerveus, maar toen we aankwamen op het eerste project waren die zenuwen meteen weg. Ik voelde me binnen de groep maar ook op het project zelf en met de mensen daar meteen op mijn gemak. Ik had mooie gesprekken met zowel de jongeren daar als met groepsleden. Het is onwijs leerzaam om zo in een andere cultuur op te gaan en ik zal deze ervaring absoluut voor altijd met me mee dragen. Toen we naar het tweede project vertrokken was ik bang dat die het eerste project niet kon overtreffen, maar niets bleek minder waar. Ik heb geleerd om te improviseren, met een open blik overal in te stappen en alles om me heen in me op te nemen. De afgelopen drie weken hebben me ontzettend veel gebracht en ik ben heel dankbaar dat ik mee mocht. Een onvergetelijke reis! Houdoe Kenia, bedankt voor alles wat je me hebt gebracht!"
- Veerle

"Toen we aankwamen in Makuyu voelde ik me eigenlijk meteen al thuis, echt Afrika zoals ik me herinnerde, het mooie land (rode aarde en groene bomen/planten), de Afrikaanse cultuur, de gastvrijheid en het lekkere eten (al heb ik nu echt helemaal genoeg van de rijst). Er was altijd wel wat te doen op het project, spelen met de kleine kindjes, of gesprekken voeren met de jongeren, mee lopen met de lessen, sporten, noem maar op. Ook waren de workshops geslaagd en hadden we ons doel behaald. Toen we in Boys Town aankwamen, was ik een beetje nerveus dat het niet zo leuk zou zijn als in Makuyu omdat ik het daar zo erg naar mijn zin had. Maar het was hier net zo fijn. Hier in Boys Town heb ik veel gesprekken gehad met de jongeren en ben ik erg veel te weten gekomen over de cultuur en hoe alles eraan toe gaat in Kenia. Vandaag is alweer de laatste dag, vanavond vertrekken we. Ik zou nog best wel in Kenia willen blijven en meer van het land willen zien, maar ik ben ook heel blij om mijn familie weer te zien de komende dagen!"
- AniekWil je meer weten? Lees dan hier hun laatste updates.