Jonge vluchteling inspireert tijdens 'Hope on a journey'

34de4c6b26a3249067521b070e6f6d19 XL

Op woensdag 31 januari organiseerden Don Bosco International en VIA Don Bosco het evenement 'Hope on a journey', een bijeenkomst over migratie die plaatsvond in het kader van het jaarlijkse feest van Don Bosco. Gastspreker van de avond was de jonge Afghaanse vluchteling Farhad.

Ter gelegenheid van dit evenement mochten Don Bosco International en VIA Don Bosco ook salesiaan Rafael Bejarano verwelkomen. Hij is lid van het salesiaanse Youth Ministry Department en is Global Coordinator of Salesian Social Works. Een tweede belangrijke gast was de jonge Afghaan Farhad, die vertelde over zijn vlucht van Afghanistan naar België. Het verhaal van Farhad kon je ook al lezen in ons Don Bosco Magazine van augustus 2023 (p16-18).

Boodschap van hoop

Bijna 80 mensen woonden het evenement bij en luisterden geboeid naar het verhaal van Farhad. Die deelde niet alleen het verhaal van zijn vlucht, maar sprak ook over het leed dat zijn land en zijn volk doormaken. "Farhad liet een boodschap van hoop achter voor alle jongeren wereldwijd die zich in dezelfde situatie bevinden en moedigde alle aanwezigen en instellingen aan om concrete acties te ondernemen ter ondersteuning van migranten", aldus Sara Sechi, uitvoerend secretaris van Don Bosco International. "We hebben grote bewondering voor de moed en kracht van deze jongen. Zijn verhaal heeft ons allen enorm geraakt."

34de4c6b26a3249067521b070e6f6d19 XL