Medewerkers van Don Bosco komen samen tijdens ontmoetingsdag

IMG 1503

Op zaterdag 20 mei vond de ontmoetingsdag van de Medewerkers van Don Bosco plaats in Wijnegem. Het werd een dag vol bezinning en ontmoeting voor alle medewerkerscentra van de provincie.

Coördinator van de medewerkers Pascale Laevens zorgde als inleiding van de dag voor een originele Don Boscoquiz die gebaseerd was op een eigen samengestelde versie van de Bollettino Salesiano (de Italiaanse versie van Don Bosco Magazine). Daarna was er een geleid bezoek aan de campus van de zusters in Wijnegem waarbij de aanwezigen de school, het internaat en de gemeenschap van de zusters konden bezichtigen.

IMG 1482

Nieuwe medewerker

In de middag gaf Carine D’Hondt toelichting bij het Project van Apostolisch Leven, de leefregel voor de salesiaanse Medewerkers van Don Bosco die door Rome goedgekeurd is en eindelijk in het Nederlands vertaald werd. Tijdens de eucharistieviering was er een hoogtepunt te vieren, want David Vanderwegen zijn belofte als Medewerker van Don Bosco. Daarnaast hernieuwden de aanwezige Medewerkers hun belofte.

Dankbaar keerden de medewerkers terug naar hun eigen centrum: dankbaar voor de organisatie van de dag en dankbaar tegenover de zusters voor hun bijzonder hartelijk onthaal.

Schermafbeelding 2023 05 24 om 11 18 24

Auteur: Tim Bex