Provinciaal, vicaris en mediadienst bezoeken Don Bosco Nederland

Bezoek 70wripx

Provinciaal Wilfried Wambeke, vicaris Bart Decancq en de dienst Don Bosco Media trokken deze week naar Nederland voor een boeiende tweedaagse. Tijdens hun trip stonden er onder meer een aantal bezoeken aan verschillende Nederlandse Don Bosco-organisaties op het programma.

Sinds 2021 zijn Don Bosco Vlaanderen en Don Bosco Nederland op verschillende vlakken nauwer gaan samenwerken. Een voorbeeld daarvan is de fusie tussen de magazines 'Don Bosco NU' en 'Don Bosco Vlaanderen' tot het huidige 'Don Bosco magazine'. De provincie wil echter stappen blijven zetten en een betere manier dan regelmatig samen te komen is er niet. (lees verder onder foto)

Op bezoek in Don Bosco Zevenhuizen in Apeldoorn.

Alle organisaties bezocht
Op woensdag en donderdag waren de provinciaal, de vicaris en Don Bosco Media dan ook uitgenodigd bij Don Bosco Nederland om samen te brainstormen over de gezamenlijke toekomst en om een beeld te krijgen van de verschillende organisaties. Ze gingen onder andere op bezoek bij Don Bosco Zevenhuizen en Don Bosco De Maten in Apeldoorn en bij U-2B Heard van Don Bosco Utrecht. "Ik had alle organisaties in Vlaanderen en Nederland al eens bezocht, behalve eentje", lacht Wilfried. "Met Don Bosco De Maten kan ik de laatste nu ook aanvinken. Ik ben overigens onder de indruk van wat deze jongerenwerkers hier realiseren. Kwetsbare jongeren opvangen in de duidelijke Don Boscostijl... Ik word gelukkig als ik dit zie." (lees verder onder foto)

Provinciaal Wilfried Wambeke met jongerenwerker Ebu (Don Bosco De Maten).

Ook voor Tim Bex van Don Bosco Media was het bezoek een meerwaarde. "Mijn collega Anja (Don Bosco Nederland) schrijft vaak artikels over deze organisaties voor de website of voor het magazine, maar het is moeilijk om je er iets bij voor te stellen als je er nog nooit geweest bent. Nu ik deze organisaties kon bezoeken, kan ik een beter beeld vormen van hoe het er hier aan toegaat. Ik heb alvast mooie dingen gezien en keer met een hoofd vol nieuwe ideeën terug naar België." (lees verder onder foto)

Anja (Nederland) en Tim (Vlaanderen) van de mediadienst van Don Bosco.

Na het eerdere bezoek van Don Bosco Nederland aan Don Bosco Vlaanderen, bleek de omgekeerde beweging dus ook een succes. Op naar een volgend bezoek, dan opnieuw in Vlaanderen. "We willen iedereen nog eens van harte bedanken voor de puike organisatie en de gastvrijheid", besluit vicaris Bart Decancq.