Vakantiebos 2022 koud van start bij Don Bosco Rijswijk

Rijswijk jfuh180

Op maandag 1 augustus was het ijskoud op Don Bosco, want daar dreef de Yeti op een ijsschots richting Rijswijk. Op het podium vond de spectaculaire opening van het jaarlijkse Vakantiebos plaats, met dit jaar als thema: IJsbos!

Al voor de 56ste keer opent Don Bosco Rijswijk haar deuren voor kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar. Met een breed scala aan activiteiten, zoals levend Cluedo, verfspellen, watergevechten, Hawaii-dag en een professionele krijtworkshop kunnen kinderen onbezorgd een dag vakantie vieren. Het vakantiebos is er voor iedereen en speciaal voor kinderen die normaal gesproken niet op vakantie kunnen.

Dreamteam
Dankzij een team van 50 vrijwilligers en professionals kunnen dagelijks 150 kinderen en jongeren genieten van zo’n vakantiedag en dat drie weken lang! De kaarten waren dan ook in no-time uitverkocht. Het Vakantiebos wordt mogelijk gemaakt door verschillende fondsen, de gemeente Rijswijk en stadsdeel Laak. Maar ook buurtbewoners dragen een steentje bij: door het doneren van bijvoorbeeld limonadesiroop, groene zeep, stoepkrijt en gereedschap blijven de kosten voor de ouders zo laag mogelijk.

Ook bijdragen aan het Vakantiebos? Meer informatie en een ‘wishlist’ voor de benodigde spullen is te vinden op www.donboscorijswijk.nl. Het Vakantiebos duurt tot en met 19 augustus.

Bekijk hieronder de foto's van de eerste week IJsbos 2022!