Vacature jongerenwerker Don Bosco Apeldoorn

DBWN Sjablonen social media 58 kopie

Heb jij passie voor jongeren, maak je makkelijk contact en wil je hen ondersteunen in hun ontwikkeling op verschillende leefgebieden? Ben je zelfstandig, ondernemend en verbindend? Heb je ervaring in het samenwerken met vrijwilligers, stagiaires, netwerkpartners en gemeenteambtenaren? Lees dan gauw verder, want misschien is deze functie dan iets voor jou!

In het kort

 • Functie als jongerenwerker
 • Apeldoorn, locatie de Maten en Zevenhuizen
 • 24 - 36 uur
 • Hbo werk- en denkniveau
 • Salaris: conform Cao Sociaal Werk, schaal 8

De functie

Als jongerenwerker bij Don Bosco Apeldoorn werk je binnen een enthousiast team waarbij je een verbindende en inhoudelijk coördinerende rol speelt om met elkaar gestelde doelen te realiseren. Je hebt daarvoor een eigen jongerencentrum tot je beschikking, maar bent ook aanwezig in de wijk en loopt rond op scholen. Op die manier weet je goed wat er speelt onder de jongeren en signaleer je bepaalde behoeften of ontwikkelingen. Ook zie je (verborgen) talenten van en mogelijkheden bij de jongeren die je ontmoet en kun je dit vertalen naar activiteiten die je voor en door jongeren organiseert. Je kijkt naar de kansen en risico’s van zowel groepen als individuele jongeren en staat ten alle tijden naast de jongeren.

In ons werk bouwen we voort op het ‘preventief systeem’ van Don Giovanni Bosco, priester uit de 19e eeuw, met als belangrijkste pijlers; aanwezig zijn, betrokkenheid, oprechte interesse, hartelijkheid, vertrouwen en redelijkheid. Op die manier bouw je aan een basis waar vanuit je verder kan werken met de jongeren. Omdat we bij Don Bosco werken met jongeren in een kwetsbare positie is het contact met de hulpverlening een belangrijk onderdeel van je werk. We proberen hiermee een brug te slaan tussen preventie en (jeugd)zorg. Hierbij ondersteun je de jongeren in het contact met de hulpverlening, maar ook in het contact met ouders/verzorgers. Soms treed je op als “tolk” en soms spreek je namens hen als gesprekken lastig of ingewikkeld worden. Dit met als doel te bereiken wat de jongere op dat moment nodig heeft. Ook komt het voor dat we samen met de hulpverlening aan doelen werken om een jongere verder te helpen. Goede communicatie is daarbij van groot belang.

Het jongerenwerk van Don Bosco Apeldoorn is constant in beweging en ontwikkelt het zich snel. Jij levert een actieve bijdrage aan het positioneren en door-ontwikkelen van het vakgebied binnen de organisatie en in de stad. Zo lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld trainingen en activiteiten voor jongeren, bied je workshops of themabijeenkomsten aan en kun je de leefwereld tussen jongeren en volwassenen in de wijk dichter bij elkaar brengen door advies en informatie te geven en gezamenlijk activiteiten te organiseren.

Dit zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie:

 • Je beschikt over HBO denk- en werkniveau;
 • je hebt een open houding en kunt de-escalerend werken;
 • je hebt ervaring in het werken met jongeren en hebt kennis van verschillende doelgroepen;
 • je bent een netwerker en werkt goed in teamverband;
 • je bent bereid om op onregelmatige tijden, in de avond en weekend te werken;
 • je bent bekend met het begeleiden van en werken met stagiaires;
 • je werkt outreachend en kunt ‘out-of-the-box’ denken;
 • je weet anderen positief te overtuigen;
 • je beschikt over kennis van de sociale kaart, recente maatschappelijke ontwikkelingen en groepsdynamische processen bij jongeren;
 • je beschikt over kennis van processen rondom het aanvragen en aanpassen van indicaties voor hulpverlening;
 • je hebt sociale vaardigheden gericht op interactie en contacten met andere culturen.

De organisatie

Don Bosco Apeldoorn zet zich in voor het bevorderen van welzijn van (maatschappelijk kwetsbare) jongeren. We zijn een kleine, maar krachtige speler, die wendbaar is en snel weet in te spelen op maatschappelijke vraagstukken waar jongeren mee te maken hebben. We ontwikkelen aanpakken en voeren deze uit.

In ons werk staan we dichtbij de jongeren en zorgen voor een vertrouwde en veilige sfeer. Bij Don Bosco vinden jongeren een tweede thuis. Op ieder leefgebied van de jongere zijn wij zichtbaar. Binnen ons jongerencentrum hebben wij de mogelijkheid talenten van jongeren verder te brengen in bijvoorbeeld de muziekstudio, dj booth, boks ruimte of tijdens het organiseren van verschillende (maatschappelijke) activiteiten samen met jongeren. Ook hebben we grotere activiteiten zoals een muziekoptreden van onze jongeren in de Gigant, de onlangs georganiseerde wedstrijd tegen de Creators FC en de Halloween spooktocht. Jaarlijks gaan we met jongeren op kamp waar wij de jongeren een weekend vol plezier en ontspanning kunnen geven.

Kortom,

 • een mooie baan binnen een kleinschalige maar zeer vooruitstrevende organisatie;
 • een organisatie die ondernemerschap, taakvolwassenheid en eigen initiatief waardeert;
 • flexibele werktijden;
 • een superleuk team;
 • een passend salaris met een set van secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk schaal 8.

Enthousiast geworden?

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je contact opnemen met Fiona Dreef op 06-36324387 of via f.dreef@donboscoapeldoorn.nl. Als je wil solliciteren mag je vóór 12 november 2023 je brief + cv sturen naar Rianka van Os via r.vanos@donboscoapeldoorn.nl.