Zwerfjongeren spelen theatervoorstelling OSSO in Apeldoorn

Omslag cuo3bhl

Maandag 11 november is de voorstelling Osso (zonder (t)huis) te zien in Apeldoorn

Na het succes van de voorstellingen van OSSO in Zwolle en Ede komt er nu een extra (éénmalige) voorstelling op maandag 11 november 2019 in de Altioszaal van Schouwburg Orpheus, Apeldoorn. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

OSSO is een beeldende theatervoorstelling waar de toeschouwer door middel van filmprojectie en spel het (over)leven op straat en in de nachtopvang ervaart. De voorstelling wordt gespeeld door de (voormalige) dak- en thuisloze jongeren Ikbal Berber, Wouter Gardebroek, Akshay Harkisoen en Bastiaan de Mos en regisseuse Elise Doll van Meraki Theaterproducties. Na afloop van de voorstelling zal er gelegenheid zijn om met de spelers en elkaar in gesprek te gaan.

OSSO (straattaal voor huis) is gebaseerd op waargebeurde ervaringen. Ervaringen die laten zien hoe je door pech (een ongelukkige thuissituatie, pesten en/ of verkeerde vrienden) op straat kunt belanden. ‘’OSSO confronteert je met de zwaarte van het straatleven, hoe het voelt om te moeten dealen met onveiligheid, eenzaamheid en de verleidingen en gevaren van drugs, alcohol en gokken. Maar OSSO laat je ook de momenten van onverwacht geluk zien. Momenten die maken dat dakloze jongeren kracht vinden om door te gaan.’’ Aldus regisseuse Elise Doll.
Het onderwerp is zeer actueel omdat uit recente cijfers is gebleken dat het aantal dakloze jongeren in Nederland de afgelopen tien jaar is verdrievoudigd.


Het project in Apeldoorn is gerealiseerd in samenwerking met betrokken instellingen zoals Outreachend Team Stimenz Apeldoorn, Emmausparochie en Sant’Egido Apeldoorn, Dak- en Thuislozenzorg Menorah, Citypastoraat de Herberg, Don Bosco Apeldoorn onderdeel van Don Bosco Werken Nederland, werkgroep Apeldoorn tegen Verarming en Schouwburg Orpheus.

Om de voorstelling laagdrempelig toegankelijk te houden bedraagt de entree – mede dankzij de steun van Orpheus – slechts vijf euro. Toegangskaarten voor Osso kunt u reserveren via www.orpheus.nl Dakloze jongeren ontvangen een vrijkaart om de voorstelling bij te kunnen wonen.