Derde editie van het Don Bosco Global Youth Film Festival

Schermafbeelding 2024 04 09 om 12 45 22

Op 17 en 18 oktober 2023 organiseert de congregatie van de Salesianen van Don Bosco opnieuw het Don Bosco Global Youth Film Festival (DBGYFF). Met dit initiatief nodigt de communicatiedienst van de congregatie jongeren wereldwijd uit om hun creativiteit te laten spreken en korte films te maken. Dit jaar is het thema 'Jongeren & klimaatverandering'.

Het DBGYFF is een wereldwijd filmfestival dat jonge filmmakers in de kijker wil zetten. Alle jongeren tussen de 14 en 25 jaar kunnen deelnemen aan dit festival. De regels zijn erg flexibel en eenvoudig. Het festival duurt twee dagen (17 en 18 oktober 2024) en vindt tegelijkertijd plaats in bijna 135 landen. In totaal valt er € 120.000 aan prijzengeld te winnen.

"Dankzij de geweldige steun en samenwerking hebben we al twee edities van dit festival kunnen organiseren, met succes", vertelt salesiaan Harris Pakkam, directeur van het filmfestival. "Via dit festival hebben we honderdduizenden jongeren over de hele wereld kunnen bereiken, hun creativiteit kunnen vieren, hun inspanningen kunnen belonen en de naam van Don Bosco wereldwijd kunnen laten weerklinken."

Met de tweehonderdste verjaardag van de droom van Don Bosco in gedachten, is het thema van het festival dit jaar 'Jongeren en klimaatverandering'. De kortfilms kunnen worden ingediend in vijf categorieën: kortfilms van 2 minuten, kortfilms van 5 minuten, animatiefilms van 5 minuten, muziekvideo's van 5 minuten en documentaires van 10 minuten. Meer informatie via de button hieronder.