Paus richt zich tot deelnemers Wereldjongerendagen

Schermafbeelding 2023 05 05 om 12 48 46

Met minder dan honderd dagen te gaan tot Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon heeft paus Franciscus een boodschap gericht aan allen die zich voorbereiden op hun deelname aan de WJD. "Je groeit veel op een evenement zoals de WJD."

"Beste jongeren, jullie bereiden je momenteel voor op de Wereldjongerendagen. Er zijn nog drie maanden te gaan en ik kan me voorstellen dat je heel wat aan je hoofd hebt: alles praktisch regelen, je werk- of studievergunning aanvragen, uitzoeken wat je nodig hebt voor de reis, enzovoort. Zoveel zorgen, maar altijd kijkend naar die horizon, die droom. Want het is een droom... Deelnemen aan de Wereldjongerendagen is iets moois. Als men dat voelt, heeft men het verlangen om deel te nemen. Bereid je voor met dat enthousiasme, heb daar hoop in. Heb hoop... want men groeit veel op een evenement als WJD.

We beseffen het niet, maar dingen blijven in ons: waarden die we hebben ontdekt, relaties met jongeren uit andere landen, de ontmoetingen. Ik kijk er dan ook naar uit om de kracht van de jeugd te zien. De Kerk heeft de kracht van de jeugd nodig. Ga dus voorwaarts. Maar eerst een tip: om je goed voor te bereiden, is het ook nodig om naar je wortels te kijken. Probeer tijd door te brengen met ouderen. Velen van jullie hebben grootouders. Bezoek hen en praat met hen, want zij zullen je wijsheid geven. Maar ga altijd vooruit. Ik zie je in Lissabon. Ciao!"

De volledige video van paus Franciscus kan je hieronder vinden. Meer informatie over de Wereldjongerendagen of inschrijven? Dat kan hier.

Auteur: Tim Bex